Samen werken aan herstel

Corona maatregelen:

Om het aantal personen in de wachtruimte te beperken verzoeken we u niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de afspraak te komen. Het is de bedoeling dat u alleen naar de afspraak komt, dus zonder partner of kinderen.
Wilt u een handdoek meenemen?
Wij verzoeken u bij verkoudheid, hoesten, keelpijn, kortademigheid, diarree, koorts, of als u zich ziek voelt, thuis te blijven en uw afspraak af te zeggen.
indien in uw gezin personen zijn met ziekteverschijnselen, dan ook graag de behandeling afbellen.

Voor het afzeggen van de afspraak belt u met telefoonnummer 078 614 37 96 of stuurt u een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Er bestaat ook en mogelijkheid voor een telefonische afspraak dan wel een video-consult.

Basic Body Awareness Therapie

Ons hoofd en ons lijf werken de hele dag samen om door het dagelijks leven heen te bewegen. Het lukt niet altijd om hierin balans te behouden. Doordat je lichaam niet meer optimaal werkt leidt dit tot allerlei lichamelijk onvoldoende verklaarbare klachten, terwijl er geen specifieke schade in het lichaam te vinden is;

Lichamelijke klachtenPsychische klachten
extreme vermoeidheid lusteloos zijn
zich niet kunnen ontspannen slecht of teveel slapen
druk op de borst of hartkloppingen angstig en onzeker zijn
onverklaarde spier- en gewrichtspijn moeite met concentratie
benauwdheid, moeite met ademhalen somber zijn en veel piekeren
hoofdpijn, nek-, rug- en bekkenklachten algeheel gevoel van onbehagen
onverklaarde maag-, darm- of buikklachten prikkelbaar, onrustig of gejaagd zijn
  niet meer kunnen genieten en ontspannen
  geen zin in seks of dwangmatig met seks omgaan
  overmatig eten, alcohol-, roken- en medicijngebruik

Basic Body Awareness therapie, kortweg BBAT, is een Scandinavische fysiotherapeutische behandelmethode die het zelf herstellend vermogen van het menselijk lichaam ondersteunt.

BBAT bestaat uit verschillende behandelvormen zoals; oefentherapie, ademhalingsoefeningen en het gebruik van de stem, massage en adviezen m.b.t. vitaliteit en de balans tussen belasting en belastbaarheid.

Hierbij wordt uitgegaan van het ontwikkelen van wat u al wel kunt, in plaats van het corrigeren van wat niet goed gaat. Dit om zowel uw lichamelijke als psychische klachten vanuit het menselijk bewegen te verminderen.

Opleiding

Een twee jarige post-HBO opleiding uitsluitend voor fysiotherapeuten, aan de Western Norway University of Applied Sciences.
De studenten vanuit de gehele wereld komen naar Noorwegen voor de opleiding.
Jordy den Engelsman heeft in 2009 zijn studie afgerond en is sinds 2010 als docent betrokken aan de opleiding.

Vergoeding

BBAT is een erkende fysiotherapeutische behandelmethode. De behandelingen worden daarom vergoed als een reguliere zitting fysiotherapie uit de aanvullende verzekering.

Onze specialist